PODWÓJNY JUBILEUSZ JULA W POLSCE: 2 LATA I 10 SKLEP - TERAZ BIELSKO BIAŁA

W Bielsku-Białej JULA - szwedzka sieć multimarketów otwiera dziesiąty już w Polsce raj dla majsterkowiczów i profesjonalistów. Oficjalne otwarcie sklepu nastąpi w piątek 15 listopada 2013 w CH Sarni Stok o godz. 9:00.

Jula pierwsze dwa sklepy otworzyła jesienią 2011 w Warszawie, potem kolejne otwarcia następowały szybko po sobie – Wrocław, Łódź, Lublin, Słupsk, Gdańsk, Gliwice i Poznań. Teraz przyszedł czas na Bielsko-Białą i jubileuszowy 10 sklep. Jula to znany już i lubiany w Polsce a pochodzący ze Skandynawii koncept – multimarket, w którym klienci w jednym miejscu znajdą zarówno narzędzia do remontu domu, do ogrodu i garażu, sprzęt sportowy, produkty biurowe, AGD czy akcesoria motoryzacyjne staje się coraz bliższy mieszkańcom polskich miast.

Trudno wyobrazić sobie lepsze uświetnienie naszego już drugiego - jubileuszu, niż to jakie dokona się w listopadzie w Bielsku Białej. Otworzymy tam nasz dziesiąty sklep! To najlepszy dowód na to, że Jula widzi w Polsce ogromny potencjał rozwoju ale też potwierdzenie ciepłego przyjęcia z jakim Polacy odnoszą się do naszej oferty. Jesteśmy przekonani, że nie inaczej będzie w Bielsku Białej, gdzie mamy znakomitą lokalizację (Sarni Stok) oraz naszych wymarzonych klientów- tysiące zaradnych i aktywnych ludzi ceniących ekonomiczne rozwiązania. Z uwagi na bliskość granicy spodziewamy się także sporego zainteresowania wśród klientów ze Słowacji i Czech – powiedział Daniel Adamiuk Country Manager JULA.

W Jula szeroki wybór gwarantuje asortyment ponad 13.000 wyselekcjonowanych produktów, często marek własnych - niedostępnych w innych sklepach, ale uznanych i docenianych w Szwecji czy Norwegii. Jula to „raj” dla majsterkowiczów i fachowców. Oferta w samym sklepie, podzielona została na 8 części tematycznych: Narzędzia i maszyny, Artykuły budowlane i farby, Elektryka i oświetlenie, Odzież artykuły BHP, Ogród, Wypoczynek, Artykuły motoryzacyjne oraz AGD i RTV.

W dniu otwarcia JULA przygotowała dla Klientów specjalne atrakcje – dla pierwszych 100 klientów w piątek, sobotę i niedzielę czekają zestawy upominków, tym razem specjalnie dobrane na zbliżające się jesienne chłody - w torbie JULA znajdzie się termos, nauszniki, scyzoryk oraz breloczek z lampką LED. Dla pozostałych przygotowano specjalne oferty i promocje cenowe oraz poczęstunek – ciastka, napoje i tradycyjny szwedzki tort kanapkowy smorgostorta. Zakupy umili muzyka na żywo. Oferty i promocje na otwarcie w każdym z miast cieszą się olbrzymim powodzeniem. W Bielsku-Białej w Juli będzie można po atrakcyjnych cenach kupić odśnieżarki jednobiegowe, kurtki ocieplane, podnośniki garażowe, klucze udarowe, roboty kuchenne czy żarówki LED lub energooszczędne.

Jula w Bielsku-Białej:

• powierzchnia – 3000 m2
  • asortyment – ponad 13.000 produktów, w tym marki własne niedostępne w innych sklepach
  • zatrudnienie w sklepie - 25 pracowników (dodatkowo firmy zewnętrzne)

Jula – szwedzka sieć multimarketów posiada w Polsce obecnie 10 sklepów. W Warszawie, Wrocławiu, Łodzi, Lublinie, Słupsku, Gdańsku, Gliwicach, Poznaniu i Bielsku-Białej. Osoby aktywnie zajmujące się majsterkowaniem odkryją ten sklep dla siebie. W JULA Klienci znajdą wszystko co jest potrzebne do renowacji m.in.: domu, ogrodu czy garażu. Ponadto w asortymencie JULA znajdą się produkty RTV i AGD, odzież robocza oraz wiele akcesoriów dla osób, aktywnie spędzających czas m.in. wędkując, wędrując czy jeżdżąc na rowerze. Jula to sklepy dla praktycznie myślących klientów.

W roku 2012 sprzedaż całej sieci wyniosła około 4 mld SEK (około 2 mld PLN), zatrudnienie przekroczyło 2 tysiące pracowników. Jula jest doceniana i lubiana przez Klientów - w ponad rok po otwarciu zdobyła już wyróżnienia takie jak Laur Klienta czy tytuł Odpowiedzialnego Pracodawcy a także prestiżową nagrodę branży Big Box Retailer of the Year.

Anna Dylińska PR Manager
anna.dylinska@inmedia.net.pl