Nowy multimarket Jula w Gliwicach

Jula - szwedzka sieć oferująca artykuły dla majsterkowiczów i profesjonalistów dołączyła do najemców kompleksu handlowego - Europa Centralna w Gliwicach. W IV kwartale 2011 sieć otworzy swoje dwa pierwsze multimarkety w Warszawie.

Jula to nowa na polskim rynku kategoria handlowa – multimarketów, która będzie oferować asortyment dla majsterkowiczów, przybory i narzędzia niezbędne podczas remontu domu i prac w ogrodzie. Klienci sklepów znajdą w nich również produkty do wyposażenia domu, ogrodu czy garażu, artykuły biurowe i sportowe, szeroki wybór odzieży roboczej oraz sprzęt elektroniczny oraz małe AGD. Wszystko to w wysokiej jakości i po przystępnych cenach. Sklep sieci Jula w Europie Centralnej w Gliwicach - największym projekcie firmy Helical Poland, łączącym ideę galerii i parku handlowego - zajmie powierzchnię ok. 3.000 m2.

Polska jest kolejnym krajem na mapie ekspansji firmy. Sklepy Jula będą otwierane w parkach handlowych budowanych m.in. przez Inter Ikea Centre Group czy Helical Poland. Pierwsze multimarkety Jula w Polsce zostaną otwarte w listopadzie 2011 roku, w Parku Handlowym Targówek i Jankach k. Warszawy oraz we Wrocławiu w 2012 roku. Ponadto strategia firmy przewiduje wkrótce kolejne otwarcia multimarketów mi.in. w Gdańsku, Szczecinie, Łodzi, Lublinie. Po rodzimej Szwecji i Norwegii, gdzie koncept Juli świetne się przyjął, Polska jest trzecim krajem, w którym firma chce się rozwijać.

Daniel Adamiuk – Country Manager
Tel. +48 22 338 88 10
Email: daniel.adamiuk@jula.com

• Firma Jula została założona w 1979 r. w Jultorp w Szwecji.
  • Pierwszy sklep Jula został otwarty w miejscowości Skara, w połowie lat 80.
  • Aktualnie Jula posiada 32 sklepy w Szwecji i ponad 10 w Norwegii gdzie prowadzona jest także sprzedaż wysyłkowa i internetowa.
  • Dziś firma zatrudnia 1,3 tys. pracowników.
  • Koncepcja działalności firmy od zawsze polegała na dostarczeniu klientom oferty produktów o wysokiej jakości, w przystępnych cenach. Udaje się to osiągnąć dzięki zakupom bezpośrednio od producentów z całego świata, bez udziału pośredników.