Od 17 lutego JULA nakręca do działania Wrocław

W piątek, 17 lutego 2012 r. w Parku Handlowym Bielany zostanie otwarty pierwszy we Wrocławiu, a trzeci w Polsce multimarket szwedzkiej sieci JULA. JULA to przede wszystkim sklep dla osób zajmujących się aktywnym majsterkowaniem, ale nie tylko…

JULA, znana i ceniona w Szwecji i Norwegii sieć multimarketów wybrała Wrocław, jako kolejne po Warszawie miasto w którym powstanie jej sklep. JULA to sklep dla każdego, znajdą tu coś dla siebie zapaleni majsterkowicze, osoby zawodowo zajmujące się remontowaniem lub budowaniem a także ci, którzy lubią aktywnie spędzać czas np. jeżdżąc rowerze, żeglując, wędkując czy po prostu wędrując pieszo. W JULA nie zabraknie też gadżetów dla kierowców oraz pań domu. Szeroki wybór gwarantuje stały asortyment ponad 13.000 produktów, w tym marek własnych niedostępnych w innych sklepach. Naszą ofertę kierujemy do osób aktywnych, które pracują w domu, wykonują drobne naprawy, dokonują usprawnień czy też tych, które po prostu realizują swoje pasje. Szeroki asortyment JULA zachęca do działania i ułatwia życie. –– mówi Daniel Adamiuk, Country Manager JULA.

W dniu otwarcia JULA przygotowała dla Klientów specjalne atrakcje – dla pierwszych 100 klientów w piątek, sobotę i niedzielę czekają zestawy upominków, specjalne oferty i promocje cenowe oraz poczęstunek – ciastka, napoje i tradycyjny szwedzki tort kanapkowy smorgostorta. Zakupy umili muzyka na żywo.

Pierwsze dwa warszawskie sklepy Jula w PH Janki i PH Targówek w styczniu odwiedziło ponad 70 tysięcy kupujących, co świadczy o olbrzymim zainteresowaniu Klientów. Jula planuje kolejne otwarcia swoich multimarketów - już w najbliższych miesiącach w Łodzi i Lublinie a kilka kolejnych jeszcze w przed końcem 2012 roku.

Otwarciu nowego sklepu towarzyszyć będzie kampania reklamowa na terenie Wrocławia – Jula Nakręca do działania. Na kampanię składa się 89 nośników outdoor, 600 rączek w około 30 autobusach i dodatkowo 5 obklejonych autobusów miejskich oraz kampanie w radiu, prasie i Internecie. Kampania potrwa do końca lutego 2012 roku. Zakupu nośników dokonał dom mediowy Equinox Polska, a kreację przygotowała agencja wewnętrzna firmy oraz agencja Spook.

Jula w Parku Handlowym Bielany:

• powierzchnia – 3200 m2
  • asortyment – ponad 13000 produktów, w tym marki własne niedostępne w innych sklepach
  • zatrudnienie w sklepie - 26 pracowników (dodatkowo firmy zewnętrzne)

Jula to szwedzka sieć multimarketów, w której zaopatrują się przede wszystkim osoby aktywnie zajmujące się majsterkowaniem. Jula posiada aktualnie 32 sklepy w Szwecji i 11 multimarketów w Norwegii. W sklepach JULA Klienci znajdą wszystko co jest potrzebne do renowacji m.in.: domu, ogrodu czy garażu. Ponadto w asortymencie JULA znajdą się produkty RTV i AGD, odzież robocza oraz wiele akcesoriów dla osób, aktywnie spędzających czas m.in. wędkując, wędrując czy jeżdżąc na rowerze. Jula to sklepy dla praktycznie myślących klientów.