Pierwsze multimarkety JULA otwarte

Od piątku 18 listopada warszawiacy mogą już robić zakupy w dwóch pierwszych multimarketach, szwedzkiej sieci JULA, zlokalizowanych w Parkach Handlowych Janki i Targówek. W trakcie pierwszego weekendu, tuż po otwarciu sklepów, JULA zanotowała wynik ponad 30 tys. klientów, którzy odwiedzili oba obiekty w ciągu trzech dni.

Oficjalne świętowanie z okazji otwarcia pierwszych multimarketów sieci JULA rozpoczęło się już o 9:00 w piątek 18 listopada. Na pierwszych 100 klientów, którzy od piątku do niedzieli odwiedzili jeden z dwóch sklepów sieci w Warszawie, czekały prezenty-niespodzianki reprezentujące szeroki wachlarz produktów dostępnych w JULA, m.in.: scyzoryki, czapki, miarki, lampy ledowe. Ponadto klienci mogli wziąć udział w zabawach i konkursach dla aktywnych majsterkowiczów, zobaczyć pokazy Strongmen, tańca oraz akrobacji rowerowych. Szczególnym wydarzeniem był pokaz mody odzieży dostępnej w multimarketach.
W nawiązaniu do szwedzkich korzeni JULA, w obu lokalizacjach odbyły się koncerty zespołów wykonujących przeboje słynnej ABBY. Klienci mieli również możliwość dołączenia do programu lojalnościowego JULA Club, który umożliwia korzystanie ze specjalnych promocji i ofert.

- Nasze powitanie z polskimi klientami wypadło bardzo dobrze. Podczas minionego weekendu ponad trzydzieści tysięcy klientów odwiedziło nas, by znaleźć w JULA to, co zawsze chcieli mieć, ale do tej pory było w Szwecji – mówi Daniel Adamiuk, Country Manager JULA. – Dużym zainteresowaniem cieszyły się produkty z działów: odzież robocza, artykuły sportowe i narzędzia. Zanotowaliśmy bardzo dobre obroty i zadowalający jest poziom tzw. średniego koszyka zakupów. Wyniki nie odbiegają od poziomu, jaki notujemy w multimarketach w Szwecji. A to dopiero początek naszej działalności, zatem wszystko wygląda obiecująco.

Sklepy JULA są otwarte codziennie od 9:00 do 21:00 (z wyjątkiem niedzieli kiedy są czynne od 9:00 do 20:00 w PH Targówek i od 10:00 do 20:00 w PH Janki). Obsługa multimarketów dba o to, by ułatwić klientom robienie zakupów, ale również doradzić w wyborze, z szerokiej gamy produktów, wśród których znajdują się m.in.: narzędzia do remontu domu, ogrodu i garażu, sprzęt sportowy, a także produkty AGD RTV, akcesoria samochodowe oraz odzież sportowa i robocza. - Przed nami gorący okres zakupowy – dodaje Daniel Adamiuk. - To także okres, który będzie dla nas wielką szansą i wyzwaniem. W naszej ofercie znajduje się wiele pozycji, które mogą być doskonałym prezentem dla aktywnych i chcących działać. Informacje o produktach dostępnych w JULA można już znaleźć na naszej nowej stronie www.jula.pl.

W przeddzień wielkiego otwarcia multimarketów JULA w Polsce, kolejny - 33 sklep sieci został otworzony w Szwecji, w mieście Karlstad. Dziś JULA posiada więc 48 obiektów handlowych w Szwecji, Norwegii i Polsce. W ciągu najbliższych kilku lat sieć planuje intensywny rozwój na polskim rynku, gdzie docelowo ma powstać ok. 40 multimarketów, w miastach powyżej 100 tys. mieszkańców. W 2012 roku firma otworzy swoje sklepy m.in. we Wrocławiu, Łodzi, Gdańsku i Lublinie. Na zakończenie roku JULA spodziewa się dysponować ok. dziewięcioma obiektami handlowymi. A na 2013 r. już zaplanowane jest otwarcie multimarketu w Gliwicach, w Centrum Handlowym Europa Centralna. Firma jest w trakcie poszukiwania nowych lokalizacji, a w miarę rozwoju sieci, bierze także pod uwagę uruchomienie w niedalekiej przyszłości magazynu w Polsce, by jeszcze bardziej usprawnić system dostaw.

Daniel Adamiuk – Country Manager
Tel. +48 22 338 88 10