Poznań Franowo - dziewiąty skep Jula strzałem w dziesiątkę

JULA – szwedzka sieć multimarketów otwiera raj dla majsterkowiczów i profesjonalistów w Poznaniu. To już dziewiąty sklep JULA w Polsce, a jego oficjalne otwarcie nastąpi we środę 5 czerwca 2013 na poznańskim Franowie o godz. 9:00.

Jula od ponad roku zdobywa polski rynek i sympatię Polaków, teraz szwedzki sklep otwiera się także dla Klientów z Poznania i okolic. Jula to znany i lubiany w Skandynawii koncept – multimarket, w którym klienci w jednym miejscu znajdą zarówno narzędzia do remontu domu, do ogrodu i garażu, sprzęt sportowy, produkty biurowe, AGD czy akcesoria motoryzacyjne.

Poznań od samego początku był na szczycie naszej listy życzeń lokalizacyjnych. Dziś możemy z dumą zaprosić mieszkańców Poznania i okolic w bardzo dogodne i znane im miejsce – na Franowo. Co prawda dzieje się to 17 miesięcy od otwarcia w Polsce pierwszego naszego sklepu jednak jestem pewien, że jakość tej lokalizacji wynagrodzi czas oczekiwania. Bardzo liczymy na ciepłe przyjęcie w Wielkopolsce, gdzie zaradność i gospodarność są przekazywane od pokoleń. Jula to znakomite miejsce dla takich właśnie osób, stąd jesteśmy przekonani, że nasz poznański sklep – chociaż dziewiąty – okaże się strzałem w dziesiątkę – powiedział Daniel Adamiuk Country Manager JULA.

Szeroki wybór gwarantuje asortyment ponad 13.000 wyselekcjonowanych produktów, często marek własnych - niedostępnych w innych sklepach, ale uznanych i docenianych w Szwecji czy Norwegii. Jula to „raj” dla majsterkowiczów i fachowców. Nadchodzące lato to czas, w którym w sklepie pojawi się wiele ofert specjalnych na produkty związane z ogrodem, garażem oraz z wypoczynkiem na świeżym powietrzu – to na pewno zwróci uwagę działkowiczów i ogrodników oraz rodziców, planujących wakacje.

W dniu otwarcia JULA przygotowała dla Klientów specjalne atrakcje – dla pierwszych 100 klientów w środę, czwartek i piątek czekają zestawy upominków, tym razem specjalnie dobrane na letni odpoczynek na świeżym powietrzu – w torbie JULA znajdzie się breloczek z lampką LED, torba chłodząca, koc piknikowy oraz scyzoryk 15 funkcyjny. Dla pozostałych przygotowano specjalne oferty i promocje cenowe oraz poczęstunek – ciastka, napoje i tradycyjny szwedzki tort kanapkowy smorgostorta. Zakupy umili muzyka na żywo. Oferty i promocje na otwarcie w każdym z miast cieszą się olbrzymim powodzeniem. W poznańskiej Juli będzie można po atrakcyjnych cenach kupić grille, meble ogrodowe, kompresor, rowery górskie, wentylatory, czy pilarki szablaste oraz wiele produktów ogrodowych przydatnych w nadchodzącym sezonie.

W marcu Jula otworzyła sklep w Gliwicach, gdzie w dniu pierwszy weekend działania sklep odwiedziło ponad 30.000 klientów, co świadczy o olbrzymim zainteresowaniu Klientów. Jula planuje kolejne otwarcia swoich multimarketów.

Jula w Poznaniu:

• powierzchnia – 3000 m2
  • asortyment – ponad 13.000 produktów, w tym marki własne niedostępne w innych sklepach
  • zatrudnienie w sklepie - 25 pracowników (dodatkowo firmy zewnętrzne)

Jula – szwedzka sieć multimarketów posiada w Polsce obecnie 9 sklepów. W Warszawie, Wrocławiu, Łodzi, Lublinie, Słupsku, Gdańsku, Gliwicach i Poznaniu osoby aktywnie zajmujące się majsterkowaniem odkryją sklep dla siebie. W JULA Klienci znajdą wszystko co jest potrzebne do renowacji m.in.: domu, ogrodu czy garażu. Ponadto w asortymencie JULA znajdą się produkty RTV i AGD, odzież robocza oraz wiele akcesoriów dla osób, aktywnie spędzających czas m.in. wędkując, wędrując czy jeżdżąc na rowerze. Jula to sklepy dla praktycznie myślących klientów.

W roku 2012 sprzedaż całej sieci wyniosła około 4 mld SEK (około 2 mld PLN), zatrudnienie przekroczyło 2 tysiące pracowników. Jula doceniana i lubiana przez Klientów w ponad rok po otwarciu zdobyła już wyróżnienia takie jak Laur Klienta czy tytuł Odpowiedzialnego Pracodawcy a także prestiżową nagrodę branży Big Box Retailer of the Year.

Anna Dylińska PR Manager
anna.dylinska@inmedia.net.pl