Sieć multimarketów JULA wkrótce we Wrocławiu

W połowie lutego 2012 roku w Parku Handlowym Bielany we Wrocławiu zostanie otwarty multimarket nowej, szwedzkiej sieci JULA. W sklepie będzie można znaleźć szeroki wybór produktów do remontu domu, ogrodu i garażu, a także sprzęt sportowy oraz artykuły AGD RTV. Pierwsze dwa sklepy firmy już funkcjonują w podwarszawskich Parkach Handlowych – Targówek i Janki. Wrocław to drugie w kolejności miasto na mapie polskiej ekspansji firmy JULA.

Szwedzka sieć JULA prężnie rozwija się w Szwecji i Norwegii, gdzie dziś posiada już 46 multimarketów. Od 18 listopada jej sklepy można także odwiedzać w Polsce. Po sukcesach firmy w Skandynawii rozpoczęto poszukiwania nowych rynków – Wybraliśmy bliską nam, pod względem geograficznym, Polskę m.in. ze względu na dobrze prosperującą, stabilną gospodarkę, która stwarza nam duże szanse rozwoju. Nasze badania marketingowe wskazały również, że możemy się spodziewać dużego zainteresowania ze strony polskich klientów - osób chcących działać , które teraz będą mogły kupić w jednym miejscu, w rozsądnej cenie produkty i narzędzia. Kolejnym polskim miastem, do którego firma zamierza wejść ze swoją bogatą ofertą dla osób aktywnych, jest Wrocław. W połowie lutego 2012 r. JULA otworzy tam swój trzeci w Polsce multimarket o powierzchni ok. 3 tys. mkw.

JULA to nowość na polskim rynku. Firma wprowadza do Polski nową kategorię handlową – multimarket. – Multimarket to koncepcja biznesowa, oparta na niespotykanej dotąd w Polsce różnorodności asortymentu – mówi Daniel Adamiuk, Country Manager JULA. – W naszych sklepach znajdziemy zarówno narzędzia do remontu domu, ogrodu i garażu, ale także sprzęt sportowy czy biurowy . Ponadto w mutlimarketach będzie można kupić artykuły AGD RTV i akcesoria samochodowe. Osoby aktywne znajdą u nas także odzież sportową, outdoor jak również specjalistyczne ubrania robocze z widocznym zacięciem modowym.

W czasie weekendu otwarcia multimarkety w Jankach i na Targówku odwiedziło około 30 tys. klientów. - To bardzo dobry wynik. Mamy nadzieję, że w lutym równie ciepło przyjmą nas wrocławianie . Już teraz gorąco zapraszamy – dodaje D. Adamiuk. JULA planuje prężny rozwój w Polsce. Już zostały podpisane umowy na multimarkety w Gdańsku, Łodzi, Lublinie i Gliwicach, a to dopiero początek. Do końca 2012 roku sieć zamierza dysponować nawet dziewięcioma sklepami w Polsce. Firma intensywnie poszukuje nowych lokalizacji w miastach powyżej 100 tys. mieszkańców i zapowiada, że w ciągu najbliższych 5-6 lat uruchomić tu ok. 40 multimarketów.

Daniel Adamiuk – Country Manager
Tel. +48 22 338 88 10
Email: daniel.adamiuk@jula.com

• Firma Jula została założona w 1979 r. w Jultorp w Szwecji.
  • Pierwszy sklep Jula został otwarty w miejscowości Skara, w połowie lat 80.
  • Aktualnie Jula posiada 33 sklepy w Szwecji, 13 w Norwegii i 2 w Polsce.
  • Dziś firma zatrudnia 1,7 tys. pracowników.