Żarówki na wagę złota

Joachim Frykberg, VD Jula AB Możesz zmiejszyć koszty eksploatacyjne w swoim domu! Na wagę złota może okazać się wymiana wszystkich żarówek: tradycyjnych, halogenowych oraz energooszczędnych na nowe żarówki LED. – W porównaniu z żarówkami energooszczędnymi, a szczególnie ze starymi tradycyjnymi, żarówki LED mają wiele zalet – mówi Johan Dahlström, kierownik CSR firmy Jula.

W porównaniu z żarówkami energooszczędnymi, a szczególnie ze starymi tradycyjnymi, żarówki LED mają wiele zalet Johan Dahlström, kierownik CSR firmy Jula

Krótko mówiąc, żarówka LED składa się z jednej lub kilku diod, które emitują światło. Żarówka LED ma dłuższą żywotność, zapala się natychmiast, nie zawiera rtęci, emituje światło lepszej jakości, a także nie nagrzewa się, dzięki czemu nadaje się do artystycznych lamp czy instalacji.Jula przekształca cały asortyment żarówek, aby móc zaoferować odpowiednie produkty. – Główny cel to promowanie nowej technologii, tak aby za trzy lata używano wyłącznie żarówek LED. Chodzi o to, aby uzmysłowić klientowi, że technologia LED jest już dziś na tyle rozwinięta, że nie widać różnicy pomiędzy żarówką LED a dawną żarówką tradycyjną. Dzięki nowemu asortymentowi firmy Jula już nie musisz kupować żarówek energooszczędnych – mówi Fredrik Bohman, kierownik produktu firmy Jula.Już w 2009 roku Jula dokonała pierwszego większego przeglądu asortymentu żarówek.  Wówczas w miejsce starych tradycyjnych żarówek pojawiły się energooszczędne. Teraz historia się powtarza i przyszła pora na LED – technologię, która szybko się rozwinęła w krótkim czasie. Dziś żarówki LED przekonują estetycznym wykonaniem, lepszą wydajnością i znacznie niższymi cenami niż zaledwie kilka lat temu.– Promowanie technologii LED jest całkowicie zgodne z pokrywającymi się działaniami Jula w ramach CSR – mówi Joachim Frykberg, Dyrektor Generalny Jula AB.