Otwarcie sklepu nr 100 sieci Jula

Jula40years party store 2019 SE W czwartek, 9 maja, sieć szwedzkich multimarketów Jula otwarła swój pierwszy sklep w Bydgoszczy.  To zarazem 13 sklep w Polsce i 100. setny multimarket w całej sieci Jula. Na klientów czeka szeroki asortyment produktów do domu i ogrodu, a także wszystko, co mogą sobie wymarzyć osoby ceniące aktywny styl życia.

– Otwarcie setnego sklepu właśnie w Polsce cieszy szczególnie. Polska to duży rynek z dużym potencjałem rozwoju. Jubileuszowe otwarcie to powód do podwójnego świętowania, ponieważ Jula obchodzi w tym roku także czterdziestolecie działalności – mówi Joachim Frykberg, dyrektor generalny Jula. Wydarzenie jest wyjątkowe także dla właściciela Jula, Karla-Johana Blanka: – To kolejny przełomowy moment w historii firmy, którą tworzyłem od początku jej istnienia wspólnie z moim ojcem Larsem-Göranem. Czterdzieści lat temu sieć sklepów była naszym marzeniem, dziś to marzenie stało się rzeczywistością. Bydgoska Jula znajduje się w Parku Handlowym Batory przy ul. Fabrycznej 1B. Multimarket mieści się na powierzchni 2361,30 m2, z czego większość zajmuje część handlowa – 1947,88 m2. – Unikalny koncept multimarketu, oparty na szerokim asortymencie starannie wybranych produktów, gwarantuje wygodne i szybkie zakupy, co spełnia oczekiwania współczesnego klienta – wyjaśnia Arnold Brzeziński, Country Operations Manager Jula Poland . W związku z otwarciem sklepu w Bydgoszczy, Jula Poland przez kilka tygodni angażowała się w działania lokalnej społeczności – była m.in. sponsorem Bydgoskiego Biegu Urodzinowego oraz we współpracy z Urzędem Miasta Bydgoszczy organizowała naprawy w mieście. Działania te wpisują się w szerszą strategię CSR grupy Jula.