

Czas na gofry!
Bez względu na okazję, gofry zawsze są dobre. Mamy dla Ciebie sprawdzony przepis na klasyczne gofry.
Czy wiesz? W wielu krajach europejskich gofry to klasyczne danie występujące w różnych wariantach. Można je jeść jako pieczywo, danie główne lub przekąskę – wszystko zależy od dodatków, z jakimi je podasz. Są pyszne i bardzo łatwe do zrobienia – nie bój się spróbować!
Przepis na gofry Jula
Składniki – 16 sztuk
700 ml mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
3 jajka
800 ml mleka (3%)
75 g roztopionego masła
Przygotowanie:
1. Wymieszaj w misce mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
2. Dodaj jajka, mleko i ubij na gładką masę.
3. Wlej roztopione masło i wymieszaj.
4. Rozgrzej gofrownicę i posmaruj ją niewielką ilością masła.
5. Piecz gofry, aż osiągną złotobrązowy kolor.
Propozycje dodatków:
Śmietana, sos waniliowy, bita śmietana waniliowa, sos czekoladowy, lody, świeże jagody, owoce tropikalne, ser, boczek, ser karmelowy, syrop, awokado i czarny pieprz. Nic nie powstrzyma Twojej fantazji!
Dla amatorów nowych smaków:
- Gofry czekoladowe: dodaj do ciasta 3 łyżki kakao.
- Gofry jabłkowo-cynamonowe: dodaj do ciasta 1 łyżkę musu jabłkowego i 2 łyżeczki cynamonu.

- „Świetny produkt” – Råd & Rön
- Lampki kontrolne
- Wysoka wydajność względem rozmiarów

- Zestaw trzech misek
- Pojemność: 1,5, 2,0 i 2,5 litra
- Możliwość mycia w zmywarce

- Do pomiary masy i objętości (5 kg/1,5 l)
- Czytelny wyświetlacz LCD
- Pojemnik można myć w zmywarce

- Miarka do przypraw, łyżeczka, łyżka oraz miarki 50 i 100 ml.
- Produkt wykonany z tworzywa niezawierającego BPA